Преукусни колач са два фила: Лако се спрема и не пече се, а крем се топи у устима

0
476
Фото: Јутјуб/принтскрин/Gurman TV

Ако вам се пријело нешто слатко, без употребе рерне направите овај укусан колач са два фила.

Састојци:

За кору:

300 г кекса
100 мл млека
70 г путера
30 г несквика
За фил:

600 мл слатке павлаке
400 г маскарпоне сира
100 г шећера у праху
200 г нутеле
5 мл екстракта ваниле
За глазуру:

Pročitajte i  Velika ljubav Olivere i Đorđa Balaševića: Zbog OVE rečenice Đole je znao da je našao osobu za ceo život!

200 г тамне чоколаде
150 мл топлог млека
Припрема:
У блендеру самељите кекс. У млевени кекс додајте растопљени путер, несквик и млеко, па промешајте. У плех димензија 34×34 цм сипајте добијену смесу и лепо распоредите. Ставите у фрижидер на пола сата.

Умутите слатку павлаку, а у маскарпоне сир додајте шећер у праху и екстракт ваниле, па умутите. Маскарпоне помешајте са умућеном слатком павлаком, па сједините миксером. Поделите смесу на 2 једнака дела и у један део додајте нутелу, па добро сједините.

Pročitajte i  Традиционални колач са џемом: Стари рецепт и дан данас непревазиђен!

Прочитајте и: Kиш лорен са сланином и качкаваљем
На охлађену кору сипајте прво бели фил, па фил са нутелом. Оба фила лепо размажите. Оставите у фрижидеру пола сата.

За глазуру помешајте топло млеко и чоколаду, па када се истопи прелијте колач.

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име