Ако вам се пријело нешто слатко, без употребе рерне направите овај укусан колач са два фила.
Састојци:
За кору:
300 г кекса
100 мл млека
70 г путера
30 г несквика
За фил:
600 мл слатке павлаке
400 г маскарпоне сира
100 г шећера у праху
200 г нутеле
5 мл екстракта ваниле
За глазуру:
200 г тамне чоколаде
150 мл топлог млека
Припрема:
У блендеру самељите кекс. У млевени кекс додајте растопљени путер, несквик и млеко, па промешајте. У плех димензија 34×34 цм сипајте добијену смесу и лепо распоредите. Ставите у фрижидер на пола сата.
Умутите слатку павлаку, а у маскарпоне сир додајте шећер у праху и екстракт ваниле, па умутите. Маскарпоне помешајте са умућеном слатком павлаком, па сједините миксером. Поделите смесу на 2 једнака дела и у један део додајте нутелу, па добро сједините.
Прочитајте и: Kиш лорен са сланином и качкаваљем
На охлађену кору сипајте прво бели фил, па фил са нутелом. Оба фила лепо размажите. Оставите у фрижидеру пола сата.
За глазуру помешајте топло млеко и чоколаду, па када се истопи прелијте колач.
Извор: Ствар укуса