Preukusni kolač sa dva fila: Lako se sprema i ne peče se, a krem se topi u ustima

0
997
Foto: Jutjub/printskrin/Gurman TV

Ako vam se prijelo nešto slatko, bez upotrebe rerne napravite ovaj ukusan kolač sa dva fila.

Sastojci:

Za koru:

300 g keksa
100 ml mleka
70 g putera
30 g neskvika
Za fil:

600 ml slatke pavlake
400 g maskarpone sira
100 g šećera u prahu
200 g nutele
5 ml ekstrakta vanile
Za glazuru:

Pročitajte i  Manastirski paprikaš spreman u 3 koraka: Jefrtin i ukusan obrok savršen za vrele letnje dane

200 g tamne čokolade
150 ml toplog mleka
Priprema:
U blenderu sameljite keks. U mleveni keks dodajte rastopljeni puter, neskvik i mleko, pa promešajte. U pleh dimenzija 34×34 cm sipajte dobijenu smesu i lepo rasporedite. Stavite u frižider na pola sata.

Umutite slatku pavlaku, a u maskarpone sir dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa umutite. Maskarpone pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom, pa sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela i u jedan deo dodajte nutelu, pa dobro sjedinite.

Pročitajte i  Smatrana je kraljicom "lakog morala", a zapravo će vas šokirati prava istina o Dragi Mašin

Pročitajte i: Kiš loren sa slaninom i kačkavaljem
Na ohlađenu koru sipajte prvo beli fil, pa fil sa nutelom. Oba fila lepo razmažite. Ostavite u frižideru pola sata.

Za glazuru pomešajte toplo mleko i čokoladu, pa kada se istopi prelijte kolač.

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime