Priča majke sa Tvitera koja je podelila Srbiju: Podelila je sliku obroka svog deteta sa ekskurzije, pa POBESNELA? Za OVO date TOLIKE PARE?

0
1595
Foto: Tviter/printskrin

Jedna mama objavila je na Tviteru fotografiju ručka koji joj je ćerka poslala sa ekskurzije na Zlatiboru.

Na slici su pire krompir, grašak i komad mesa. Problem nije, bar prema rečima majke, u samom obroku, mada je i on upitan, već u tome, što su ostali gosti hotela i nastavnici jeli sa švedskog stola kom deca nisu imala pristup, što su bila diskriminisana i nisu imala izbor u slučaju da im se ne sviđa ručak.

“Obrok koji je podeljen deci na Zlatiboru. Jedna noć i tri obroka plaćena su 8.000 din. Ostali gosti su se služili sa švedskog stola, deci nisu dozvolili”, napisala je majka.Kada je dete pitalo nastavnike zašto mi ne jedemo što i vi, dobilo je odgovor: “Pa vi nećete ribu”.

Prema navodima majke, sva deca su prenela utiske da je jelo bilo neukusno, a meso kiselo. Mnogi su u komentarima ispod objave smatrali da je ovo obrok koji bi mogao da se služi u menzi, eventualno bolnici, ali ne i u hotelu.

Pročitajte i  Kuvaćete najbolji pasulj na svetu ukoliko prestanete da pravite ovih 5 grešaka

Na zgražavanje nad hranom, onako “od oka” mnogih, ovako sa slike, isto tako je veliki broj tviteraša odgovorio da se sa svojih ekskurzija uopšte ne seća šta je jeo, već druženja i svega što su proživeli sa drugarima.

Kako su rekli iz hotela “Zelenkada” gde je fotografija i nastala, školske ekskurzije se u ovom hotelu realizuju preko turističkih agencija, koje dostavljaju zahteve za rezervaciju i realizaciju ekskurzije, sa svim potrebnim informacijama. Ukoliko nije posebno traženo, odnosno naznačeno, obroci za učesnike ekskurzija poslužuju se na bazi set menija i poslužuje ih osoblje restorana.

Pročitajte i  Carica Milica za Srbiju je uradila što nijedna majka ne bi! Ovo je život najvoljenije srpske kneginje

– Ukoliko postoji poseban zahtev za ishranu (osobe koje poste, alergije na određene namirnice, poseban režim ishrane i slično) agencije nam to dostavljaju pre dolaska grupe. U ovom slučaju jedno dete je bilo alergično na mleko i mlečne proizvode, a drugo nije konzumiralo jaja i mi smo to i ispoštovali – kažu iz hotela.

Što se tiče konkretne ekskurzije, realizacija je takođe ostvarena preko turističke agencije i nije naznačeno da se traži švedski sto, kažu iz hotela.

Učesnici ekskurzije imali su ugovorenu uslugu punog pansiona. Boravak su započeli 26. oktobra, a početni obrok je bio večera. Potom im je 27. oktobra poslužen doručak i ručak. Sva tri obroka servirana su na bazi set menija i posluživalo ih je osoblje restorana.

Pročitajte i  Pismo Ajnštajna Milevi Marić koje svedoči o njenom teškom položaju u braku: Neljudski zahtevi koje je veliki naučnik postavio svojoj ženi

Kako navode iz hotela “Zelenkada”, za pomenuti ručak, osim obroka sa fotografije, bili su posluženi još i pileća supa, paradajz salata i kolač.

– U hotelu su u istom terminu bili smešteni individualni gosti koji imaju uplaćene obroke na bazi švedskog stola, a koji je bio postavljen u isto vreme kada su obroke koristili učesnici ekskurzije i u okviru iste sale našeg restorana. Stolovi za učesnike ekskurzije bili su odvojeni od stolova za ostale goste hotela. Takođe su bili vidno označeni brojevima, odnosno, oznakama školskih odeljenja – navodi menadžment.

Odraslim osobama koje su bile u pratnji učenika, kažu iz hotela, rukovodstvo hotela ponudilo je posluženje sa švedskog stola, ukoliko to oni žele, sa napomenom da su obroci za sve učesnike ekskurzije ugovoreni na bazi set menija, a ne švedskog stola.

Izvor: Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime