Прича Чехова о жени која НИЈЕ ВОЛЕЛА свог мужа – када га је изгубила ГОРКО се покајала! Снажна порука!

0
2412

Чехова говори о жени која није волела свог мужа. Иако се чинио као неко ко је савршен муж и неко ко својој жени пружа све, њој није био по вољи. Сав његов новац, пажња и лагодан живот јој нису били довољни. Увек би му проналазила неку ману, мада ни сама није знала прави разлог, али једноставно га није волела. Једноставно ми се не допада био је њен одговор.

Њен муж није разумео одакле потиче сва њена нетрпељивост ка њему. Трудио се на све начине да побољша своје понашање, још више је пазио на њу и удовољавао јој, али ситуација је са сваким даном била све гора.

Pročitajte i  Данас су Божићне покладе: Срби славе Светог апостола Филипа и спремају се за пост! Ове обичаје треба испоштовати до поноћи

Једног дана је ипак решио да одустане и да је напусти. Укрцао се у чамац и запловио морем негде далеко од ње. Иако је све изгледало као са се спрема велика олуја, није марио за то. Мислио је да његов живот није вредан када га његова жена не воли. Ветрови су посатјали све јачи и када брод више није могао да се види са пучине, његова жена је повикала за њим: “Врати се”.

Тај тренутак је био као шамар за њу, схватила је колико ће живот без њега бити тежак и колико га заправо воли. Схвтила је, у једном трену, да је поред себе имала човека који је у сваком моменту био поред ње, кој је био њена највећа подршка, неко ко је био добар и предан и био спреман све да учини због ње. Није био идеалан, помислила је, али је увек био уз њу.

Pročitajte i  БУРАН И КРАТАК ЖИВОТ ВЕРЕ ПЕШИЋ: Била је страшнија од Мата Хари, заводила све редом, а пред стрељање ИЗГОВОРИЛА ЈЕЗИВУ РЕЧЕНИЦУ

Али чамац, заједно са супругом, се само још више удаљавао, све док није потпуно несато у даљини.

А жена је и даље викала: „Врати се! Врати се! Волим те! ”, само што нико није могао да је чује. Море је било бучно, олуја је завијала. Стајала је на обали и вриштала, дозивала га, али одговора није било.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за руску салату: Ни налик на оно што ми правимо

Људи тек након губитка и свађе схвате колико некога заиста воле. Некада нисмо у стању да сагледамо и схватимо наше емоције. Увек тежимо ка нечем бољем и лепшем, па чак и када је све што нам треба већ поред нас.

Људи су склони да идеализују туђе животе и односе, мислећи како њихови нису довољно добри, уместо да цене оно што имају тренутно.

Време јако брзо пролази, не дозволите себи да због неких илузија ускратите себи уживање поред вољене особе. Цените оно што имате, јер некада нам живот не пружи ону другу шансу.

(стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име