Састојци:
1 кг телеће џигерице
200 мл млека
1 кашичица соли
1 кашичица слатке паприке
мало мајчина душица
60 г кукурузног брашна
За прилог:
3 зелене паприке
2 црвене паприке
1 лук
4 парадајза
50 г путера
40 г парадајз пиреа
1 кашичица соли
160 г булгура
200 мл вреле воде
Припрема:
Скините масноћу са врха (у танком слоју), па исеците на 3 комада. Пресеците по дужини да добијете танке шницле. Ставите у посуду и прелијте млеком. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру на сат времена. Извадите џигерицу из млека, па посолите, поспите туцаном паприком и мајчином душицом са обе стране. Уваљајте у кукурузно брашно и пржите у врелом уљу.
На мало уља и путера пропржите сецкани црни лук, па додајте сецкане паприке. Kада поврће омекпа додајте сецкани парадајз, парадајз пире и посолите. Промешајте, па после 5 минута додајте булгур који сте опрали, промешајте и сипајте врелу воду. Поклопите и кувајте док не омекша.