На пролећну равнодневницу обавезно започните ове ствари

0
1801

20. марта нас очекује пролећна равнодневница, време у години створено за препород и буђење.

Ако се осећате уморно и нерасположено, прочитајте како да се припремите за пролећну равнодневицу.

Ако сте пуни снаге и енергије, онда једноставно прославите долазак пролећа с природом!

Пролећна равнодневница заузима важно место међу кључним астрономским тачкама у току године.

Пролећна равнодневница је енергетски моћно време за поједностављење вашег живота и обнове.

Шта треба да урадите?

Поједноставите свој простор и нашу околину, ослободните се ствари које не користите.

Пробајте нешто ново што никада нисте урадили, померајте граница своје удобности. Током наредних неколико месеци, редовно кршите своју рутину како бисте одржали своју отвореност и спремност да уочите и препознате прилике када се укажу.

Почните да учите нешто ново како бисте се поново повезали са природом.

Pročitajte i  "Косово је, господине ефендија, у Србији" Бруталан одговор владике Григорија муфтији Зукорлићу и дан данас се препричава

Опростите себи и свима осталима, опростите људима и искуствима која су нам емоционално наудила.

Створите равнотежу између сопственог женског (креативне, брижне, разигране стране) и мушког аспекта (страствена, акциона страна).

Започните нови пројекат или се посветите креативном раду који ће вам пружити задовољство.

Ако вам се нека од ових сугестија чини прикладним и радује вас, знајте да је то знак да је време да је примените у свом животу како бисте створили простор за нова искуства која одговарају вашим жељама.

Kако да се припремите за пролећну равнодневницу?

Енергије овог природног феномена почињу да се осећају неколико дана пре тога и задржавају свој утицај 2-3 дана после равнодневнице. Зато се током овог периоде препоручују неки ритуали.

1. Поздравите излазак и залазак Сунца

Равнодневница је важан астролошки догађај. Излазак и залазак Сунца су кључне енергетске тачке.

Pročitajte i  Старо српско веровање како да привучете новац у кућу: Потребне су вам 3 ствари НАШЕ БАКЕ СУ СЕ КЛЕЛЕ У ОВАЈ ОБИЧАЈ

20. марта на излазак сунца изађите напоље и окрените се ка истоку, сачекајте неколико минута, поздравите почетак новог дана и нови период вашег живота.

Током заласка Сунца окрените се ка западу, погледајте како сунце залази иза хоризонта. Заједно са његовим одласком пустите све оно из живота што сте одавно требали.

2. Успоставите баланс енергије

За време равнодневнице дан је једнак ноћи. Природа је природно усклађена. Ово је најбоље време за уравнотежење поларних енергија: мушке и женске, више и ниже.

3. Прихватите своје светле и тамне стране

Не узнемиравајте се ако на дан равнодневнице не испољите најбољи део себе! У природи, ако је сунце превише, све умире. Ако је ноћ предуга, нема времена за раст.

Pročitajte i  Хуманитарна изложба: „100 Најлепших Слика Србије" у Етнографском музеју

Ваш задатак на овај дан је да приватите све делове себе: светле и тамне, свесне и несвесне. Прихватање себе у потпуности учиниће вас да се осећате целим.

4. Поставите темеље за нову реалност

Прегледајте своје планове за 2019. годину Можда ћете, са доласком нове енергије, желети нешто да одложите или, обратно, облучити да нешто не желите да оставите за касније. Дубоко удахните, усредсредите се на срце и реците: Ја сам отворен за нове могућности. Прихватам сви љубав и хвала вам!

5. Засадите нове биљке

У дословном смислу. Припремите саксије за цвеће, семе (које брзо проклија) и каменчиц́е на којима напишите своје намере. Размислите о томе какве нове снове, планове, веровања желите да „порасту“ ове године, запишите и засадите са биљкама.

Магазин Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име