Састојци:
110 г млека
110 г воде
прстохват соли
15 г шећера
105 г путера
135 г брашна
4 јајета
300 г кондензованог млека + 300 г путера
шећер у праху за посипање
Kако се прави тесто за еклере
У шерпи помешајте млеко, воду, путер, шећер и прстохват соли. Доведите смесу до кључања. Додајте брашно. Мешајте док се на дну шерпе не створи корица и док се тесто не сједини у куглу. Оставите да се охлади 5 минута, па умутите миксером. Пажљиво мутите и додајте постепено умућена јаја. Тесто треба да се растегне. Ако је тесто превише густо, додајте још 1 јаје. Тесто пребаците у посластичарску кесу (или обичну за замрзивач) са наставком за еклере. На плех обложен пек папиром истисните еклере дужине 10-12цм. Пеците на 170°Ц 45 минута. Оставите да се охлади 15 минута.
Kакао се прави фил
Kувано кондензовано млеко умутите миксером па додајте путер и све добро умутите. Добијени фил пребаците у посластичарску кесу (пробушите дно). Сваки еклер пробушите са доње стране на 3 места и пуните филом. Поспите шећером у праху и служите.
Извор: Ствар укуса