Punjeni ekleri kao iz poslastičarnice: Napravite najukusniji domaći kolač sa kremastim punjenjem

0
268
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

110 g mleka
110 g vode
prstohvat soli
15 g šećera
105 g putera
135 g brašna
4 jajeta
300 g kondenzovanog mleka + 300 g putera
šećer u prahu za posipanje

Kako se pravi testo za eklere
U šerpi pomešajte mleko, vodu, puter, šećer i prstohvat soli. Dovedite smesu do ključanja. Dodajte brašno. Mešajte dok se na dnu šerpe ne stvori korica i dok se testo ne sjedini u kuglu. Ostavite da se ohladi 5 minuta, pa umutite mikserom. Pažljivo mutite i dodajte postepeno umućena jaja. Testo treba da se rastegne. Ako je testo previše gusto, dodajte još 1 jaje. Testo prebacite u poslastičarsku kesu (ili običnu za zamrzivač) sa nastavkom za eklere. Na pleh obložen pek papirom istisnite eklere dužine 10-12cm. Pecite na 170°C 45 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta.

Pročitajte i  Žrtvujući se za Srbiju otišla u harem: Zbog srpske princeze Olivere i sramote koju su joj naneli, sultan Bajazit izvršio je samoubistvo

Kakao se pravi fil
Kuvano kondenzovano mleko umutite mikserom pa dodajte puter i sve dobro umutite. Dobijeni fil prebacite u poslastičarsku kesu (probušite dno). Svaki ekler probušite sa donje strane na 3 mesta i punite filom. Pospite šećerom u prahu i služite.

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime