“Рекли су да сам угурао Србе и децу у логор”: Редитељ Даре из Јасеновца о избацивању филма из трке за Оскар

0
626
Фото: Јутјуб/принтскрин/ MegaComFilm

Да ли је негативна кампања у америчким медијима избацила “Дару из Јасеновца” из трке за Оскар? Kоме је дозвољено да буде жртва а ко увек мора бити злочинац?

“Филм је једноставно измештен из света филма и убачен у политику. Сад се поставило питање да ми морамо да се боримо за истину о нашем страдању. ЛА тајмс је на један фалсификаторски начин рекао да је то био логор који је пакао за Јевреје, а да сам ја ту угурао Србе и децу”, рекао је за Јутро Прве Тв редитељ филма, Предраг Гага Антонијевић.

Pročitajte i  Савет монаха са Хиландара како да одговорите на увреду: Сачувајте достојанство и покажите сваком где му је место

Kако је објаснио, то је заправо била порука гласачима Академије, који су већином јеврејског порекла, да је он злоупотребио њихово страдање.

Због критика у ЛА тајмсу, најављена је и тужба, каже Антонијевић. Адвокати сада гледају то што је ЛА тајмс објавио, пажљиво ће се проучити све. Вероватно ће бити тужба у име свих жртава и оних који су страдали у Јасеновцу.

Pročitajte i  Искрена порука монаха Арсенија Српкињама: Голотињом ћете привући само мушкарце јефтиније од вас!

“У мору добрих критика, којих је свакако било чак и од стране магазина Деадлине, довољно је посадити један црв сумње. Важно је, ипак, да је тема Јасеновца покренута у јавности”, додаје редитељ.

Упркос свему, задовољан је реакцијама публике. У биоскопима је, према подацима којима располаже, било разноврсних гледалаца – ту се рачуна 6% афроамериканаца, 10% латиноса, око 12% Американаца који немају словенско порекло, али и 72% људи који су Американци словенског порекла.

Pročitajte i  Бољи од свадбарског: Феноменалан рецепт за сладак купус из рерне

Kако каже Антонијевић, ово је нешто што показује да имамо снажан филм, јер су људи су добро оценили филм након премијере – чак 91% људи је након изласка из биоскопа дало оцену “Високе препоруке”.

Извор: Еспресо/Б92

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име