Најбоља комбинација укуса – пробајте фантастичан рецепт за баклаву са вишњама

0
1895

Рецепт за баклаву са вишњама коју ћете обожавати!

Потребно је:

паковање танких кора за питу
500г вишања

Фил:

3 јаја
1 шоља шећера (ако волите слађе можете додати јос половину шоље)
1 шоља уља
1 шоља гриза
1 шоља јогурта
1 прашак за пециво

За шпин:

1 шоља воде
1 и по шоља шећера
пар капи лимуновог сока

Pročitajte i  Обичаји на Видовдан: У ноћи пред велики празник СТАВИТЕ ОВО под јастук и очекујте ЧУДО! 

Припрема:

Фил: Умутити пенасто беланца од 3 јаја. Затим постепено додавати шећер и мутити. Смањити брзину мућења и додати гриз, а јогурт, прашак за пециво, уље. Све добро сјединити. Маса треба да буде пенаста.

Раздвојити коре по 3 комада. Филом се мажу прва и друга кора, а на трећу се ређају само вишње. Вишње ређати у ред ширине око 3,4 цм. Савити крајеве и уролати кору. Ређати у плех и пећи на 200 степени око 45 минута.

Pročitajte i  Мало ко зна праву верзију песме "Креће се лађа француска": Стихове је у рату написао један пуковник због догађаја који је потресао многе

Прелив: Ставити воду да проври, додати шећер и пустити да ври док половина течности не испари. Кад испари и течност постане мало гушћа додати пар капи лимуновог сока.

Кад је пита готова, прекрити је влажном крпом и оставити да се охлади. Кад је скроз хладна исећи је на парчиће, а онда прелити са преливом и оставити да се охлади.

Pročitajte i  Лекција Живојина Мишића српским јунацима: "Пробудите се, људи, освестите се"... од слома до противофанзиве и коначне победе!

Пре служења питу можете посути прах шећером.

(Ствар укуса)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име