Sastojci:
3 crna luka
800 g mlevenog mesa
kačkavalj u listićima
lepinje
krastavac
Priprema:
Isecite crni luk na sto tanje trake. Ako ne možete nožem koristite rende za luk. Od mesa odvajajte komade i oblikujte loptice (otprilike od oko 80 g). Zatim stavite ćufticu od mesa u dobro zagrejani tiganj, pa spljoštite, i preko stavite dosta crnog luka. Kada je jedna strana gotova, okrenite sa sve lukom (sada luk treba da bude na dnu tiganja, a meso preko). Preko stavite listiće sira. Pecite dok i druga strana ne bude gotova. Lepinju prerežite na pola, a zatim stavite prvu gotovu pljeskavicu, a preko i drugu.
Redosled treba da je ovakav: lepinja, luk, meso, sir, luk, meso, sir. Kada vadite iz tiganja, meso vadite sa sve lukom i sirom. Može i bez sira, a tada samo na vrh poređajte seckani krastavac.