Потребно је: 600 грама брашна; 300 мл воде; 200 г маслаца или маргарина; 1 јаје; 1 кашика сирћета; пола кашике соли.
Припрема: Брашно просејати. У посебној чинији помешати воду, сирће, со и јаје. Добро измешати. Затим додајте брашно и умесите тесто. Тесто мора бити еластично и такво да се не лепи за руке.
Ставите тесто на сто посут брашном и поделите га на два дела. Први део разваљајте што је могуће тање, на око 3 милиметра дебљине.
Маргарин, такође поделите на два дела. Прво тесто премажите са половином маргарина.
Затим исто урадите са другим тестом па га преклопите преко првог дела теста. Уваљајте тесто у ролат. Затим ролат савијте у облик пужа. Пуж од теста ставите у кесу и оставите у фрижидер на 15 минута, а може и дуже.
Kада тесто извадите из фрижидера, поново га развијте па сложите у облик правоугаоника. Од добијеног теста правите жељена пецива.
Super