Рецепт за универзално тесто: За све врсте пецива, без квасца, а нараста за 15 минута

1
2920

Потребно је: 600 грама брашна; 300 мл воде; 200 г маслаца или маргарина; 1 јаје; 1 кашика сирћета; пола кашике соли.

Припрема: Брашно просејати. У посебној чинији помешати воду, сирће, со и јаје. Добро измешати. Затим додајте брашно и умесите тесто. Тесто мора бити еластично и такво да се не лепи за руке.

Pročitajte i  Први Србин ког су Турци набили на колац био је велики јунак чији се град и данас поносно назире са планине Кукавице

Ставите тесто на сто посут брашном и поделите га на два дела. Први део разваљајте што је могуће тање, на око 3 милиметра дебљине.

Маргарин, такође поделите на два дела. Прво тесто премажите са половином маргарина.

Затим исто урадите са другим тестом па га преклопите преко првог дела теста. Уваљајте тесто у ролат. Затим ролат савијте у облик пужа. Пуж од теста ставите у кесу и оставите у фрижидер на 15 минута, а може и дуже.

Pročitajte i  Моћ сировог звука без обраде и шминке: Рођенице проносе исконску снагу жена из прошлости, силу тонова и „чудних” сагласја

Kада тесто извадите из фрижидера, поново га развијте па сложите у облик правоугаоника. Од добијеног теста правите жељена пецива.

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име