Рецепт за универзално тесто: За све врсте пецива, без квасца, а нараста за 15 минута

1
3006

Потребно је: 600 грама брашна; 300 мл воде; 200 г маслаца или маргарина; 1 јаје; 1 кашика сирћета; пола кашике соли.

Припрема: Брашно просејати. У посебној чинији помешати воду, сирће, со и јаје. Добро измешати. Затим додајте брашно и умесите тесто. Тесто мора бити еластично и такво да се не лепи за руке.

Pročitajte i  Рецепт за савршено славско жито: 3 трика које ни најбоље домаћице ово не знау

Ставите тесто на сто посут брашном и поделите га на два дела. Први део разваљајте што је могуће тање, на око 3 милиметра дебљине.

Маргарин, такође поделите на два дела. Прво тесто премажите са половином маргарина.

Затим исто урадите са другим тестом па га преклопите преко првог дела теста. Уваљајте тесто у ролат. Затим ролат савијте у облик пужа. Пуж од теста ставите у кесу и оставите у фрижидер на 15 минута, а може и дуже.

Pročitajte i  Онима који се спремају за прво причешће у Великом посту: Савети свештеника како се треба правилно припремити пред одлазак на Свету Тајну

Kада тесто извадите из фрижидера, поново га развијте па сложите у облик правоугаоника. Од добијеног теста правите жељена пецива.

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име