Рецепт оца Тадеја којим је сам себе излечио: Несносни болови, гастритис и реума НЕСТАЛИ су као руком однешени!

0
2811

У Србији је од давнина популарно третирање болести народним лековима; неки су чак више веровали народној медицини него званичној.

Отац Тадеј, један од најпознатијих православних духовника, није био из те групе људи – патио је од реуме која му је задавала несносне болове у зглобовима, као и од закрчења вена. Ишао је код лекара, али за његово стање није било лека који би га у потпуности излечио. Тада се окренуо народној медицини, односно рецепту који је пронашао у књизи о лековитом биљу.

Ево како је све то било:

“Била нека лекарка у Београду, нека сестра Борка, по њеном упутству ја сам годинама ишао у бању, због реуме и гастритиса. Не помаже бања, само мало ублажава. Лекови исто тако. Па ми је додијала та бања.

Pročitajte i  Последња жеља Мике Антића: Написао ју је на цедуљици уочи смрти! Речи које ће вас расплакати и дати вам крила.

Понекад сам ишао два пута годишње. Па рекнем да више нећу ићи, па шта буде нека буде. Али стара болест, десна рука ми се била два пута укочила. А доктор каже: вежбај, човече, изгубићеш и другу руку.

Стално сам имао болове. Kад год подигнем руку, болови; не могу ни да се прекрстим. А имао сам књигу о травама, па погледам, можда има нешто. У књизи описују једног лекара у Паризу, који је лечио једну жену сву реуматичну и непокретну. Давао јој је да пије чај од листова црне рибизле, и потпуно је излечио. Ја кажем брату, иди у расадник, наћи ћеш негде, па купи колико можеш да купиш садница. И он је нашао 20 садница и донео.

Pročitajte i  Запечен млади кромпир - Сочан и хрскав право из рерне ОДУШЕВИЋЕ све!
Отац Тадеј

И чим је пролистао, ја одмах почнем да пијем чај. У пола литре стави се 10-20 лиски, у кључалу воду, и после један кључ-два, измакнем.

Треба да се пије без шећера. Једноставно врућу воду. Ја узмем на кашичицу меда на језик, док не попијем пола литра чаја. И тако ујутро, увече, и видим да ми је добро. Све лакше и лакше и нема болова, немам ништа.

И ето, нестала реума и гастритис, и закрчење вена.

Pročitajte i  Прва љубав Вука Караџића коју није заборавио за живота: Трагика ове љубави пренела се и на ћерку коју је имао са Аном Краус

Храна чини своје. Ми сви волимо да једемо до сита. Уносимо у себе много калорија, а онда организам прима колико му је потребно, што може, што не може остаје и таложи се у мишићима. Потом настаје гастритис и закрчење вена. И онда страдају као и ја, јер воле да до сита једу.

Ти не једеш умерено, човече, него увек се пресићаваш. И ниједан лек не делује на та обољења као чај од црне рибизле. Витамин Ц много освежава и даје потенцијал срцу, али није за реуму. Њу раствара само чај од листа црне рибизле.”

(Текст: Стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име