Ručak za 10! Musaka sa jogurtom po receptu Steve Karapandže

0
1130
Foto: Youtube/printscreen/Jamie Oliver

Sastojci:

– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)

– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)

– 2 paradajza (iseckana na kockice)

– 1 kašika iseckanog peršuna

– 1 glavica seckanog crnog luka

– 3 jaja (umućena)

– 1 šolja jogurta

– 60 g brašna

– so, biber

– ulje

– 60 g mešavine biljnih začina

Pročitajte i  Običaj darivanja na babine: Evo šta, po srpskoj tradiciji, treba odneti na poklon kako bi dete bilo zdravo i snažno

Priprema:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.

Pročitajte i  Ponesite cegere: “Karavan zimnice” za vikend na pijaci „Đeram”

Jelo poslužite sa jogurtom.

Izvor: Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime