Ručak koji se NE ODBIJA: Punjene tikvice na gurmanski način

0
516
Foto: Jutjub/printskrin/Iggy The Cook

Potrebno je:

šolja pirinča
2,5 šolje vode
50 gr suvog grožđa
so
2 tikvice
1 luk
50 gr kikirikija
1 kk belog luka u prahu
60 gr kačkavalja
50 gr slanine

Priprema: Napravite pirinač. Dodajte u šerpu pirinač, vodu, suvo grožđe, malo soli. Kuvajte poklopljeno 25-30 minuta. Rasecite tikvice po dužini i izvadite “meso” iz sredine. Posolite ga i ostavite da izađe voda. Tikvice stavite u nauljen pleh, a zatim izdinstajte luk, dodajte oceđeno “meso” od tikvica, samleven kikiriki, beli luk u prahu, dodajte pirinač, punite tikvice pripremljenom smesom. Pecite u rerni 30 minuta na 200 C. Izvadite tikvice i stavite preko kačkavalj i slaninu, dopecite još 15 minuta na 200 C.

Pročitajte i  Najsmešnija srpska prezimena: Anegdote o poreklu nekih manje poznatih porodičnih imena

Iggy the Cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime