Састојци:
500 мл млека
100 г шећера
прстохват соли
2 кашике какао праха
90 г црне чоколаде
1 кесица желатина или агар агара
Требаће вам један празан тетрапак од млека.
Припрема: 400 мл млека, 100 г шећера и прстохват соли помешајте и ставите да се загрева. У међувремену размутите какао у преосталих 100 мл млека да се сједини без грудвица. Сипајте у загрејано млеко и мешајте. Додајте чоколаду изломљену на коцке и мешајте док се не истопи.
Желатин или агар агар растворите у води по упутству на кесици, додајте у шерпу и кувајте док не проври и згусне се.
Врелу смесу излијте у празан и опран тетрапак од млека и одложите у фрићжидер да се хлади бар 3 сата. Расеците тетрапак и по жељи поспите дезерт са мало кокоса. Сеците на кришке, служите и уживајте!
Извор: Стил