Савршена крем чорба од тиквица: Освежава, а не гоји – може се јести и топла и хладна!

0
655
Фото: Јутјуб/принтскрин/Аријева кухиња

Једноставна за припрему, а одлична је кад су дани топлији јер је можете јести и хладну.

Састојци:

500 г тиквица
50 мл уља
1 главица лука
150 г шаргарепе
600 мл воде
350 мл млека
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица мирођије
со, бибер

Састојци:

Тиквице, шаргарепу, црни лук и кромпир ољуштите, па исеците на ситне коцкице. У већу шерпу сипајте уље и ставите лук да се динста, а затим додајте остало поврће, као и со и бибер. Kада поврће омекша сипајте воду и промешајте све заједно, па кувајте на јачој ватри док не проври, а затим смањите температуру и оставите да се крчка 20 минута. Блендером или штапним миксером умутите све састојке, постепено сипајте млеко и додајте мирођију, бели лук и додајте још зачина уколико има потребе. Сервирајте уз мало препеченог хлеба.

Pročitajte i  Да ли је реално да ОВОЛИКО КОШТАЈУ прженице у Београду? Сиротињско јело од бајатог хлеба данас је луксузни доручак

Извор: Срвар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име