Савршено хрскава пржена сланина: У само пар корака до најукуснијег оброка икад!

0
930

Kо не воли за доручак да једе укусну и хрскаву сланину? Али многи људи греше у начину њене припреме, па им не испадне како би желели.

Савршену сланину за доручак добићете ако пазите и на текстуру и на укус, а можете је направити и на шпорету, у микроталасној или у рерни.

Ако пржите сланину за једну или две особе, узмите шниту или две у месари или у маркету. Велика паковања која не потрошите само ће се осушити.

Pročitajte i  Појава Часног Крста: Ноћас обавезно погледајте у звезде и ОЧЕКУЈТЕ ЧУДО

Да би се месо и масноћа у сланини равномерно испекли морају бити на истој температури.

Оставите шните сланине на собној температури 15 минута јер ће се тако касније равномерније испржити.

Никако немојте натрпавати сланину у тигањ већ је слажите једну поред друге. Сланини је потребан простор да би се лепо и равномерно испржила.

Pročitajte i  Ваздушасте и мекане: Рецепт за најлепше кифлице са сиром (ВИДЕО)

Пржење сланине на превисокој температури од самог почетка може да доведе до тога да је препечете.

Маст од сланине немојте бацити јер је идеална за пржење кромпира, додавање супама или за припрему кукурузног хлеба.

  • Најбољи тигањ за сланину је од ливеног гвожђа.
    Један слој сланине ставите у хладан тигањ, па пеците на средње ниској ватри. Тако ћете извадити пуно масноће из сланине, а за то треба времена.
    Сланину повремено окрените и нека се равномерно пече.
    С обзиром на то да се већина тигања не загрева равномерно, сланину преместите на други део тигања када је окренете.
    Kад је готова пребаците на тањир обложен папирнатим убрусом да упије вишак масноће.
    Излијте маст из тигања у неку посуду, најбоље лончић, како би се у потпуности охладила.
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име