Састојци:
1 кг кромпира
2 конзерве туњевине
црне маслине без коштица
2 млада лука
1 кашика сенфа
1 лимун
3 кашике маслиновог уља
со, бибер
неколико гранчица свежег першуна и мирођије
Припрема: Оперите кромпир па га кувајте све са кором око 30 минута или док не омекша. Kад је кромпир куван, исперите га у хладној води па прелијте лимуновим соком, пустите да се мало охлади како би се лакше гулио и секао па га огулите и исецкајте на кругове једнаке дебљине.
Лук исецкајте, додајте га кромпиру и пажљиво промешајте. Помешајте уље, сенф, сецкан першун и мирођију, со и бибер и све измешајте. Помешајте преко кромпира, додајте туњевину и маслине и промешајте.
Извор: Стил
Inicijalizacija u toku...