Састојци:
3 јајета
100 г шећера
50 мл уља
200 мл јогурта
100 г сувог грожђа
10 кашика брашна
1 прашак за пециво
100 г мака (не мора млевен)
Глазура:
100 г чоколаде
2 кашике уља
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно просејано са прашком за пециво, уље, јогурт, суво грожђе и све измешати. Плех подмазати уљем па посути мало брашном. Сипати 2/3 теста теста у плех и распоредити. У остатак теста додати мак и промешати. Сипати преко светлог дела и кашиком поравнати. Пећи на 200 степени око 40 минута. По жељи растопити 100 г чоколаде са 2 кашике уља и прелити готов колач.
Извор: Бакина и декина кухиња
Inicijalizacija u toku...