Samo za MAJSTORE u kuhinji: Recept za naopaku gibanicu koju ne može svako da napravi!

0
1066
Foto: Youtube/printscreen/ IGY THE COOK

Sastojci:

80 gr brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
kašičica soli
100 ml ulja
350 gr sira
5 jaja
100 gr kajmaka
500 ml kiselog mleka
500 gr kora za pitu

Priprema: Pomešajte sir i kajmak. Dodajte kiselo mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte. Zatim dodajte ulje i jaja. Mepajte da dobijete ujednačenu smesu. Uzmite kore, i polako ih izlistajte, da se odlepe, a zatim ponovo stavite jednu preko druge. Uvijte kore u rolnu. Isecte rolnu na delove, tri prsta širine.

Pročitajte i  Najveći greh tokom posta: Otac Arsenije objasnio suštinu odricanja

Rastresite “rezance” od kora. Polako dodajte rezeance u smesu i mešajte. Postepeno. Izlijte u pleh koji nije nauljen. Pecite oko 40 min na 200c.

Gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke. Da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

Zatim je “spustite” , isecite i poslužite.

Pročitajte i  Pretvorite sirotinjski ručak u specijalitet kuće: 7 jela od krompira za koja vam niko neće poverovati koliko ste novca dali za sastojke

Izvor: IGY THE COOK

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime