Само за МАЈСТОРЕ у кухињи: Рецепт за наопаку гибаницу коју не може свако да направи!

0
837
Foto: Youtube/printscreen/ IGY THE COOK

Састојци:

80 гр брашна
1 равна кашичица прашка за пециво
кашичица соли
100 мл уља
350 гр сира
5 јаја
100 гр кајмака
500 мл киселог млека
500 гр кора за питу

Припрема: Помешајте сир и кајмак. Додајте кисело млеко, брашно, прашак за пециво и со. Измешајте. Затим додајте уље и јаја. Мепајте да добијете уједначену смесу. Узмите коре, и полако их излистајте, да се одлепе, а затим поново ставите једну преко друге. Увијте коре у ролну. Исецте ролну на делове, три прста ширине.

Pročitajte i  Из кафане се вратили БОСИ, жене их чекале 2 дана! Власта открио како се веселио са Зораном Радмиловићем

Растресите “резанце” од кора. Полако додајте резеанце у смесу и мешајте. Постепено. Излијте у плех који није науљен. Пеците око 40 мин на 200ц.

Готову гибаницу преврните на 4 шоље да се хлади наопачке. Да би остала ваздушаста под силом земљине теже. Око 20 минута хладите.

Затим је “спустите” , исеците и послужите.

Pročitajte i  Ком' опанци, ком обојци: Шта значи и како је настала чувена изрека коју сви користимо

Извор: IGY THE COOK

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име