Sarma bez mesa koju ćete OBOŽAVATI – Savršen nadev koji će osvežiti trpezu

0
816

Sastojci za sarmu od krompira i slanine:

3 krompira
1 manja glavica crvenog luka
3-4 čena belog luka
2 jaja (nekada kada je veliki post pravili su i bez jaja)
1 šaka pirinča
nekoliko režnja slanine
1 glavica kiselog kupusa
1 kašičica crvene paprike
na vrh kašičice bibera
1 kašičica soli
1 kašičica začina

Sastojci za zapršku:

Pročitajte i  Kako je jedan Piroćanac nadmudrio Turke: Malom Risti, zbog njegove domišljatosti, klanjale su se i turske paše

1 kašika masti
1 kašika brašna1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir.
Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte.
Sitno naseckajte slaninu.
Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.
Odvojite listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom.
Napunite posudu sa sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom.
Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.
Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime