Сарма без меса коју ћете ОБОЖАВАТИ – Савршен надев који ће освежити трпезу

0
1236

Састојци за сарму од кромпира и сланине:

3 кромпира
1 мања главица црвеног лука
3-4 чена белог лука
2 јаја (некада када је велики пост правили су и без јаја)
1 шака пиринча
неколико режња сланине
1 главица киселог купуса
1 кашичица црвене паприке
на врх кашичице бибера
1 кашичица соли
1 кашичица зачина

Састојци за запршку:

Pročitajte i  До сада непозната писма краља Милана стигла у Србију: Због ОВОГА уџбенике из историје писаћемо испочетка

1 кашика масти
1 кашика брашна1 кашичица млевене црвене паприке

Припрема:

Очистите црвени и бели лук, а затим и кромпир.
Нарендајте кромпир и бели лук, а црвени лук насецкајте.
Ситно насецкајте сланину.
Додајте бибер, млевену црвену паприку, со и зачин, те све добро промешајте.
Одвојите листове киселог купуса, свакој одрежите тамну трулеж и пуните надевом.
Напуните посуду са сармом, на врх ставите један лист зеља, те све заједно залијте водом.
Сарму поклопите мањим тањирићем и поклопцем и оставите да се кува.
Пред крај додајте запршку од масти, брашна и црвене млевене паприке.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име