Сви правимо ГРЕШКУ кад ПЕРЕМО РУКЕ! Џабе све, ако после испирања урадите ОВО!

0
711

Прва линија одбране како не би дошло до ширења било које болести јесте превентива. С обзиром да је проглашена епидемија вируса корона, оно што лекари препоручују као најважнији савет јесте често и темељно прање руку.

Избегавање прања руку је изузетно опасно јер се на њима задржавају бактерије које потом ширимо свуда око себедодирујући различите ствари. Ово је посебно битно код корона вируса који се лако преноси. Већина људи сматра да зна како се правилно перу руке, вода, сапун, трљање, вода. Међутим, да ли је то заиста тако?

Pročitajte i  Патријарх Павле ПРЕДВИДЕО судбину Јоаникија: Због његових речи владика се заплакао

Постоји нешто што већина људи сигурно уради у овом поступку и тиме поново доводи и себе и друге у опасност.

Сви смо чули да је један од начина борбе против корона вируса прање руку од 20 секунди и испирање које траје пођеднако. Оно што ретко ко спомиње је да ова превентива нема никаквог ефекта уколико урадимо нешто што сматрамо потпуно природним.

Pročitajte i  Отмица невесте: Бруталан српски обичај који је Карађорђе СТРОГО кажњавао

Реч је о завртању славине. Уколико након испирања руку водом затворимо славину рукама, на њих се поново накупљају бактерије и вируси, тако да је читав процес пре тога бесмислен. Зато је потребно да славину затворите марамицом или папирним убрусом након брисања руку. Ово важи за места на којима борави велики број људи, а тоалети се не дезинфикују често. Имајте на уму да уколико сте негде напољу и славину сте затворили убрусом уколико поново додирнете шаком прљаву кваку на вратима тоалета долази до кросконтаминације – и морате поново да оперете руке.

Pročitajte i  СПЦ обележава Праведног Јова - Причу о њему СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ мора да ЗНА

(Блиц)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име