Добра је за срце
Ово је можда и највеће изненађење нових студија, с обзиром претпоставке да може да шкоди срцу. Али, као и авокадо, с којим се такође препоручује да будемо умерени, пилећа кожица садржи незасићене масти које су корисне за срце.
Оне помажу у снижавању високог крвног притиска и лошег холестерола, а регулишу и хормоне.
Нема разлике у калоријама
Порција пилетине с кожом има само 50 калорија више од порције којој сте скинули кожицу. Стога, нема разлога да је избегавате због бојазни да ћете унети превише калорија или се угојити.
Ароматична је
Месо које има кожицу не морате додатно да солите да би било укусније. То је добра ствар, јер је важно избегавати конзумирање превише соли, која има негативан учинак на здравље.
Спречава упијање уља
Kад пилетину припремате на високој температури, она може да упије пуно уља. Kожица је ту као баријера, односно све уље остаје у кожици, па га месо не упија.
Ако ипак избегавате да једете пилећу кожицу, скините је с меса тек у тањиру, а не пре печења или кувања.
Напомена:
Треба бити умерен и јести је у већим количинама и свакодневно. Пилећа кожица садржи више омега-6 киселина у односу на омега-3 масне киселине, па тако може погодовати развоју упала у организму.
Стил