Svi je bacamo, jer mislimo da je nezdrava: 4 razloga zbog kojih ćete jesti pileću kožicu svakog dana

0
1764

Dobra je za srce

Ovo je možda i najveće iznenađenje novih studija, s obzirom pretpostavke da može da škodi srcu. Ali, kao i avokado, s kojim se takođe preporučuje da budemo umereni, pileća kožica sadrži nezasićene masti koje su korisne za srce.

One pomažu u snižavanju visokog krvnog pritiska i lošeg holesterola, a regulišu i hormone.

Pročitajte i  Bugari ga poštuju i slave, a Srbi ga zaboravili: Mošti srpskog vladara toliko su moćan simbol da ne dozvoljavaju njihov prenos u Srbiju

Nema razlike u kalorijama

Porcija piletine s kožom ima samo 50 kalorija više od porcije kojoj ste skinuli kožicu. Stoga, nema razloga da je izbegavate zbog bojazni da ćete uneti previše kalorija ili se ugojiti.

Aromatična je

Meso koje ima kožicu ne morate dodatno da solite da bi bilo ukusnije. To je dobra stvar, jer je važno izbegavati konzumiranje previše soli, koja ima negativan učinak na zdravlje.

Pročitajte i  BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Danas praznujemo Bogojavljenje Gospodnje

Sprečava upijanje ulja

Kad piletinu pripremate na visokoj temperaturi, ona može da upije puno ulja. Kožica je tu kao barijera, odnosno sve ulje ostaje u kožici, pa ga meso ne upija.

Ako ipak izbegavate da jedete pileću kožicu, skinite je s mesa tek u tanjiru, a ne pre pečenja ili kuvanja.

Pročitajte i  Napravite sami domaći sir: Lako, brzo i jednostavno - nikad više nećete poželeti kupovni!

Napomena:

Treba biti umeren i jesti je u većim količinama i svakodnevno. Pileća kožica sadrži više omega-6 kiselina u odnosu na omega-3 masne kiseline, pa tako može pogodovati razvoju upala u organizmu.

Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime