Свршен суфле: Кремасти чоколадни десерт који обара с ногу!

0
354
Foto: Youtube/printscreen/ BonApeti.rs

Тесто:

200г црне чоколаде
150г путера
200г шећера
4 јаја
2 кашике брашна
1 кашика рума или ароме рума (може и без али саветујем да се стави, предиван шмек даје)
прстохват соли
Прелив:

75мл слатке павлаке
20г путера
100г црне чоколаде
1 кашика киселе павлаке
50г шећера
50мл воде
Припрема:

1. У шерпици или на вођеној пари истопити чоколаду са путером.
2. Јаја одвојити.
3. Жуманца, 100г шећера, брашно и рум додати у истопљену чоко смесу и лепо сјединити.
4. Беланца и со умутити у чврст снег и при томе додавати остатак шећера.
5. Смесу од беланаца полако умешати у чоко смесу.
6. Смесу распоредити у калупу пречника 20-24цм обложеним пек папиром и пећи на 160 степени око 30 минута.
7. Kолач након печења оставити у калупу док се не охлади у потпуности.
8. Након тога направити прелив, у шерпици истопити, чоколаду, путер и слатку павлаку. У другој шерпи кувати шећер са водом док не прокључа.
9. Спојити сад обе ствари, додати киселу павлаку и распоредити прелив преко колача.
10. Kолач сад треба да се охлади и стегне у потпуности, 2х најмање, након тога је спреман за јело и уживање.

Pročitajte i  Понесите цегере: Караван зимнице овог викенда сели се на пијацу "Блок 44"

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име