Сируп који лечи плућа: Само ДВЕ намирнице су вам потребне да се ОТАРАСИТЕ КАШЉА

0
1611

Лук је веома храњива и здрава намирница. У себи садржи сумпорна једињења, пектин и глукокинине са антибактеријским дејством. Такође богат је извор фолне киселине, калцијума, фосфора, магнезијума, хрома, гвожђа, дијеталних влакана и јода који имају антиинфламатора и антивирусна својства. Међутим, састав лука, који га чини толико лековитим је садржај витамина А, Б1, Б2, ПП, Ц и фитонцида, који чине моћну комбинацију када је одбрана вашег организма у питању.

Витамин А помаже у одржавању правилног функционисања имуног система и заједно са витамином Б2 осигурава правилно функционисање слузнице и дисајних путева. Витамин Ц појачава имунолошки одговор организма, скраћује трајање прехладе и подстиче раст и ефикасност имунолошких ћелија, а подстиче и повећање количине интерферона, који има антивирусно дејство.

Pročitajte i  Србин који је свој народ завио у црно: Због чина, новца и славе постао је издајник

Фитоциде карактеришу снажна антибактеријска својства, они онемогућавају развој и ширење вируса у организму и успешно се боре чак и са туберкулозом.

Сируп од лука је врло једноставан за припрему, јефтин је, здрав и може се давати и одраслима и деци. Препоручује се код кашља, смањења мукуса (количине слузи акумулиране у дисајним органима), смањења телесне температуре и других упалних процеса, посебно горњих и доњих респираторних путева. Лук убрзава и циркулацију, чиме поспешује знојење и избацивање токсина и вируса из организма.

Pročitajte i  Прича о настанку песме "Ђурђевдан": Иза чувеног хита крије се језива судбина српских заробљеника

Рецепт за сируп од лука:
1 главица великог црног лука
2-3 кашике шец́ера или меда

Исеците лук на мање коцкице и додајте шец́ер или мед. Оставите да стоји поклопљено неколико сати. Након 3-4 сата процедите 4-5 мл сирупа. Најбоље је сваки дан правити нови сируп, јер од стајања нестају нутритивне вредности.

Pročitajte i  СПЦ обележава Праведног Јова - Причу о њему СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ мора да ЗНА

Сирупу од црног лука можете додати и чен изгњеченог белог лука, који ће пружити додатну помоћ у борби против вируса и бактерија. Сируп конзумирајте три пута дневно по кашику (5 мл).

(Стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име