Славска салата са пилетином и куваним јајима: Служи се као предјело и одушевљава све госте!

0
603
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

300 г пилећег филеа
10 печурака
3 јајета
150 г тврдог сира
1 црни лук
2-3 чена белог лука
50 г першуна и мирођије
мајонез по укусу
краставац за декорацију
3-4 кашике сирћета
прстохват соли
1 кашичица шећера

Припрема:

Скувајте јаја и пилетину, а у тигању пропржите исецкане печурке и црни лук. Затим јаја и сир изрендајте, а месо исецкајте што ситније. У мајонез додајте рендани бели лук, па посолите и побиберите. На тацну ставите пар листова зелене салате (не мора, служи само за декорацију), па преко ставите округли обруч. На дно сипајте танак слој мајонеза, па преко ставите уситњено бело месо. Затим премажите још један слој мајонеза, па ставите јаја и сецкани прешун и мирођију. Премажите мајонезом, па поређајте испржене печурке са црним луком. Поравнајте, па преко сипајте рендани сир. Премажите последњи слој мајонеза и покријте провидном фолијом. Оставите у фрижидеру целу ноћ. Помешајте со, сирће и шећер, па прелијте краставац који сте исекли на танке колутове. Добро промешајте да сваки колут упије мало течности. Поређајте краставац преко и оставите у кухињи сат времена пре него што послужите.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

Ствар укуса

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име