Slatke posne kiflice: Filovane kremom, bukvalno se tope u ustima

0
831
Foto: Jutjub/printskrin/Letina kuhinja

Sastojci:

850-950gr brašna
1 ravna kašika soli
40gr svežeg kvasca
2 supene kašike kristal šećera
200ml sojinog mleka
150ml ulja
1 vanilin šećer
200ml mineralne vode
1 posni margarin
posni krem

Priprema: Kvasac aktivirati i umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, zatim iseći u šesnaest delova. Svaki deo razviti u mali krug i premazati margarinom. Krugove ređati jedan preko drugog. Ostaviti da naraste. Razviti veliki krug i iseći u željene delove. Namazati kremom, napraviti kroasan. Peći na 180 stepeni 25-30min. Prijatno!

Pročitajte i  Tradicionalni novogodišnji kolač: Pravio se u SVAKOJ kući bivše Juge, a i danas ga mnogi obožavaju

Izvor: Letina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime