Слаткиш који се не одбија: Мекана пита са вишњама и пудингом коју ћете обожавати

0
1459
Фото: Летина кухиња

Састојци: коре за питу 500гр, 1л млека, 200гр кристал шећера, 3 пудинга од ваниле, 100 мл уља, 200 гр гриза, 200 мл јогурта, 1 ванилин шећер, 1/2 прашка за пециво, 3 јаја, 300 гр вишања.

Припрема: У шерпу ставити 700 мл млека, па додати 7 кашика шећера, загрејати, а у осталих 300 мл размутити пудинг из кесица. Сјединити са млеком и скувати. Пудинг пресути у посуду, убацити 40 гр путера ( по жељи ), прекрити фолијом и одложити. Док се пудинг хлади припремамо прелив за коре.

Pročitajte i  Владета Јеротић: Ево како понашање мајке и оца утиче на развој детета као индивидуе

Жицом излупати јаја, додавати шећер постепено и мутити. Затим додати уље, јогурт, гриз, ванилин шећер и пола прашка за пециво. Све лепо сјединити.

Почети са прављењем пите тако што ћемо радити по принципу – четири коре, на сваку ставити прелив, на трећу кору вишње, а на поседњу пудинг. Уролати у ролат. Понављати процес док имамо материјала. Ролате премазати остатком прелива. Ставити у плех и пећи 30 минута на 180 степени. По жељи посути прах шећером. Пријатно!

Pročitajte i  Избељивање јаја за Васкрс: Уз помоћ ових трикова биће САВРШЕНА за украшавање

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име