Сезона слава у Србији већ је почела и право је време да осим добрих рецепата научимо и како да сервирамо пређело као професионалац.
Иако нешто професионално можда звучи компликовано, у овом случају то правило не важи – сложити пређело у прелепи цвет толико је једноставно, а сви гости ће бити одушевљени изгледом!
За ово пређело потребно вам је: 100 г качкаваља, 100-150 г саламе по избору, 3-4 листа зелене салате, око 500 г француске или руске салате и 250-300 г танко сечене пршуте или печенице.
Слагање пређела: Лиску пршуте савијте у ваљак и поставите на средину тањира. Око ње обмотати другу лиску – пресавијајте по дужини – и тако слажите једну за другом, док на крају не добијете прелепи цвет.
(Стил)