Смрт није КРАЈ! 15 генијалних цитата Николе Тесле који ће вас променити

0
1900

1. Дејство и најмањег створења доводи до промена у читавом универзуму.

2. Мој мозак је само пријемни уређај. У свемиру постоји одређено језгро из којег црпимо знање, снагу, инспирацију. Нисам проникнуо у тајне овог језгра, али знам да оно постоји.

3. Не требају ми модели, цртежи, експерименти. Kад ми идеје падну на памет, у машти почињем да градим уређај, мењам дизајн, побољшавам га и укључујем. И потпуно је свеједно да ли уређаје тестирам у свом уму или у радионици – резултати ће бити исти.

4. Да ли знате израз „не можеш скочити преко главе“? То је заблуда. Човек може све.

5. Велике мистерије нашег постојања тек треба да се реше, веома је могуће да ни смрт можда није наш крај.

Pročitajte i  Домаћа супа од младог петла: Специјалитет број један на свакој трпези

6.Највиши циљ људског развоја је потпуна доминација свести над материјалним светом, употреба сила природе за задовољавање људских потреба.

7. Живот је и увек ће бити једначина која пркоси решењу, иако садржи неколико познатих фактора.

8. Савремени научници дубоко размишљају уместо да размишљају јасно. Да бисте јасно размишљали, морате имати здрав ум и можете дубоко размишљати, чак и ако сте потпуно луди.

9. Ово је проблем за многе проналазаче: недостаје им стрпљења. Недостаје им воље да раде нешто полако и јасно, у својим мислима, тако да осете како ће тачно функционисати. Желе да испробају прву идеју која им падне на памет, а као резултат тога троше много новца и пуно доброг материјала, само да би емпиријски утврдили да раде у погрешном смеру. Сви ми грешимо и најбоље је да грешке правимо у мислима, пре него што их материјализујемо.

Pročitajte i  Владета Јеротић открива 4 врсте љубави: Идеалног брака нема. Ево која љубав је најзахтевнија

10. Наш свет је уроњен у огроман океан енергије, летимо у бескрајном свемиру са несхватљивом брзином. Све се врти около, креће се – све је енергија. Суочени смо са застрашујућим задатком – пронаћи начине за извлачење ове енергије. Тада, извлачећи је из овог неисцрпног извора, човечанство ће кренути напред џиновским корацима.

11. Ширење цивилизације може се упоредити са ватром: прво је то слаба варница, затим трепераво светло, а затим моћан пламен, обдарен брзином и снагом.

12. Kолико људи ме је назвало сањаром, како се наш залуђени свет ругао мојим идејама. Време ће нам судити.

13. Свако би требало да своје тело сматра непроцењивим поклоном оних које воли пре свега, величанственим уметничким делом. Неописива лепота, мистерија која лежи у дизајну људског постојања толико је суптилна да је чак и реч, дах, поглед, чак и мисао могу оштетити. Неуредност која умножава болести и смрт није само аутодеструктивна, већ и невероватно неморална навика.

Pročitajte i  Хиландарски монаси праве чудотворни лек против рака: Људи широм света долазе по спас ког деле потпуно бесплатно

14. У непрекидној самоц́и, ум постаје оштрији. Не треба вам велика лабораторија да бисте размишљали и измишљали. Идеје се рађају у одсуству утицаја на ум спољашњих услова. Тајна саме креативности. Идеје се рађају у самоћи.

15. Не постоји ништа што би више могло привући пажњу човека и заслужило да буде предмет проучавања од природе. Разумети њен огромни механизам, открити њене креативне снаге и знати законе који њоме управљају највец́и је циљ људског ума.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име