“Izgleda da je najteži “posao” u Srbiji biti snaja” – glasi opis, koji se pojavio na Fejsbuk stranici Pisanje uz vetar, srpske spisateljice i kolumnistkinje Milijane Barjaktarević.

“Jedan od najtežih oblika postojanja na Zemlji jeste biti SNAJA. Što svekrvi, što zaovi, što celoj rodbini. Ima snajki pa odmah najure sve u startu i niko ne sme da im se meša u život, a ima i onih koje žele, pak, da se dopadnu.

Pročitajte i  Briga za bližnje: Rođendansko iznenađenje za Radovana Samardžića sa cerebralnom paralizom

Koliko se trudila da se dopadneš, pre ili kasnije će ti doći voda do usta, i poželećeš da oteraš sve u majčinu. Jer, ako si mršava, što si mršava, ako si debela, što si debela, ako si neobrazovana, što nisi učila, ako ipak jesi – to je tvoja stvar.

Ako si lepa – ne valja, ako si zapuštena opet nisi nešto normalna. Ako ti je kuća sređena mogla bi biti još sređenija, ako nije idi ubij se odmah.

Pročitajte i  POČINjU VUČJI DANI, NAJOPASNIJE VREME U GODINI: Da vas ne bi snašlo zlo ispoštujte ove običaje

Decu obično ne dojiš kako treba, ne oblačiš, ne hraniš i ne vaspitavaš. Ako nećeš da praviš zimnicu – ne valja, a ako ipak hoćeš – ne radi se to tako.

Ako praviš kolače – mogli bi biti i bolji, a ako naručuješ – sram te bilo! Njenog SINA NAD SINOVIMA ionako niko ne može voleti kao ona, prema tome – džaba se cimaš!”

Pročitajte i  Danas su Mitrovske zadušnice: Evo šta valja činiti na groblju na dan posvećen mrtvima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime