Састојци: 250 г рачића, 2 кришке качкаваља, 6 куваних јаја, 200 г шунке, 1 мања главица лука, 1 јабука, 100 г кикирикија, 350 мл мајонеза, 2 кашике сирћета, 1 кашичица шећера, пола кашичице соли, 100 г ораха.
Припрема: Прво качкаваљ ставите у замрзивач. Исецкајте лук, додајте му со, шећер и сирће. Прелијте са мало прокуване воде и оставите да стоји 15 минута, док се потпуно не охлади.
Рачиће исецкајте на ситне коцкице, а затим и шунку, у посебне посуде. Скувана јаја ољуштите и раздвојте беланца од жуманаца. Жуманца најситније урендајте, а беланца крупније.
У шунку, рачиће и жуманца додајте по мало мајонеза и лепо измешајте садржај сваке посуде.
Припремите округли калуп са обручем промера око 18 цм. Изрендајте замрзнути качкаваљ на крупно, па ставите на дно калупа и танко премажите мајонезом. Затим преко распоредите жуманца, а затим лук.
За следећи слој треба нанети исецкане рачиће, а преко њих крупно урендати јабуку, па преко распоредити исецкану шунку. Следећи слој су крупније самлевени ораси, а затим последњи слој, рендана беланца помешана с мало мајонеза.
По жељи украсите листићима першуна, скините обруч и ваша салата је готова!
Детаљну припрему погледајте у видеу!
(Стил.курир.рс)