Сочан, динстани кромпир из рерне: Толико укусан да ћете га јести уз све

0
1682

Састојци: 1 кг кромпира, 1 стук младог лука, 1 шаргарепа, 1 парадајз, уље, со, бибер, млевена паприка.

Припрема: Kромпир ољуштите и уздужно исеците. Лук и шаргарепу ситно исецкајте, а парадајз исецкајте на коцкице. У шерпу ставите уље и када се загреје, додајте лук и шаргарепу да се пропрже. Након тога додајте кромпир и сипајте воду да огрезне. Поклопите и оставите да се динста.

Pročitajte i  Тајна скривена у песми "Не ломите ми багрење": Сви мисле да је о Косову, али њено значење је дубље

У другој посуди загрејте уље, па додајте млевену паприку. Добро промешајте, док се паприка не раствори, па је затим сипајте у кромпир. По жељи, ако мислите да није довољно млевене паприке, можете додати још, или додати и парадајз пире.

Пре него што је кромпир у потпуности готов, додајте зачине и парадајз. Ако има превише воде, оставите да се крчка без поклопца.

Pročitajte i  Обичаји на Мали Божић и Светог Василија: Ево шта се ОБАВЕЗНО ради на овај дан, а које радње су СТРОГО забрањене

Kада је све готово, исипајте у тепсију и ставите да се запече на 180 степени.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име