Састојци: 1 кг кромпира, 1 стук младог лука, 1 шаргарепа, 1 парадајз, уље, со, бибер, млевена паприка.
Припрема: Kромпир ољуштите и уздужно исеците. Лук и шаргарепу ситно исецкајте, а парадајз исецкајте на коцкице. У шерпу ставите уље и када се загреје, додајте лук и шаргарепу да се пропрже. Након тога додајте кромпир и сипајте воду да огрезне. Поклопите и оставите да се динста.
У другој посуди загрејте уље, па додајте млевену паприку. Добро промешајте, док се паприка не раствори, па је затим сипајте у кромпир. По жељи, ако мислите да није довољно млевене паприке, можете додати још, или додати и парадајз пире.
Пре него што је кромпир у потпуности готов, додајте зачине и парадајз. Ако има превише воде, оставите да се крчка без поклопца.
Kада је све готово, исипајте у тепсију и ставите да се запече на 180 степени.