Сочна и освежавајућа баклава са вишњама: Слаткиш који обара са ногу

0
594

Састојци:

пола килограма танких кора
4 јаја
350 грама шећера
200 мл уља
150 презли
1 кесица прашка за пециво
300 грама вишања из компота
200 мл воде
1 ванилин шећер

Припрема:

Јаја, уље и пола количине шећера измиксајте, те умешајте презле и прашак за пециво.
На дно лима за печење димензија 40 цм x 25 цм сложите четвртину кора, те премажите пола смесе од јаја и ставите део вишања, прекријте кором.
Поступак понављајте док не потрошите све састојке, на врху треба да буде кора.
Пеците на 185 Целзијуса око 45 минута, док горња кора не добије златножуту боју и постане хрскава.

Pročitajte i  "Бранићу Србију и када будем била мртва!" - Речи српске хероине која је бранила своју отаџбину 1999.

Прокувајте шећер, ванилин шећер и воду, па прелијте преко печене баклаве.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име