Сочно печено пиле са кромпиром: Класични ручак прсте да полижеш

0
303
Фото: Принтскрин/Бакина кухиња

Печено пиле са кромпиром је класика за недељни ручак. Ви додајте маринаду и мало тиквица и карфиола за незабораван оброк.

Састојци:

1 веће пиле
со, бибер
2 кашике соја соса
2 кашике кајмака
мало зачинске паприке
3 чена белог лука
уље
За прилог:

кромпирићи
шаргарепа
карфиол
тиквице
Припрема:
Пиле исеците на доњем делу где је бело месо, па га раширите и добро посолите. У чинију сипајте соја соса. Бели лук издробите, па оставите да одстоји у мало воде, а затим додајте само течност у соја сос. Убаците зачинску паприку и бибер, уље мало и измешајте.

Pročitajte i  Рецепт за најбољи пребранац: Старо, добро познато јело сад ће бити ЈОШ УКУСНИЈЕ

Тиме премажите пиле, па онда и са кајмаком премажите. Остатак маринаде сипајте у поврће које исеците на крупније комаде. Округли плех премажите уљем, па распоредите поврће. Преко ставите решеткасту жицу и одозго пиле. Пеците на 200°Ц око сат времена ако треба и дуже.

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име