Старинска посластица од чоколаде и лешника: Чембрлен торта топи се у устима

0
718

Састојци за 2 коре:

6 беланца
150 г шећера
150 г млевених ораха
1 кашика презли

Састојци за фил:

12 жуманца
12 кашика шећера + 4 кашике
50 г чоколаде за кување
50 г ванилин шећера
400 мл млека
4 пуне кашике густина
350 г маслаца или маргарина

Састојци за грилијаш:

200 г лешника
250 г шећера

Припрема:

Умутити пенасто беланца са постепеним додатком шећера, па умешати орахе и презле. Масу сипати у плех обложеном папиром за печење. Пећи кору у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. Тако припремити, умутити и испећи и другу кору. Kоре оставити да се охладе, па обе пресећи уздуж на пола, како би се добиле четири коре.

Pročitajte i  Плазма торта са јагодама или малинама - Посластица која се топи у устима

За фил умутити мало жуманца миксером са додатком шећера, ванилин шећера и густина. Додати врло мало хладног млека, а остатак са 4 кашике шећера ставити на ватру да проври, смањити температуру, додати масу са жумацима и скувати фил уобичајено. Склонити га са ватре, па додати чоколаду и мешати док се не отопи. Фил пустити да се скроз охлади, па га сјединити са посебно умућеним маслацом или маргарином.

Pročitajte i  MANASTIR SESTROLJIN: Strašna tragedija jedne porodice vezana je za nastanak ovog manastira

Лешнике и шећер ставити у шерпицу, па ставити на ватру и кувати док се шећер не

отопи. Масу излити на папир за печење и оставити да се скроз стегне и охлади. Масу затим истуцати тучком за месо.

Припремљени фил и грилијаш поделити на четири дела. На тацну ставити једну кору, па је премазати делом фила и посути делом уситњеног грилијаша. Преко ставити другу кору и понављати поступак док се сав материјал не утроши. Пре сечења, оставити да се добро охлади у фрижидеру.

Pročitajte i  Славимо Ивањдан: На овај велики празник Сунце се заустави три пута

Пријатно!

Стил.курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име