Састојци за кору:
1 јаје
1 шоља шећера (180 г)
1 ванилин шећер
1 шоља млека (180 мл)
8 кашика уља
6 кашика џема од шљива
2 шоље брашна (240 г)
1 кашичица соде бикарбоне
Састојци за фил:
1,1 л млека
200 г шећера
1 ванилин шећер
120 г пудинга од ваниле
1 баш пуна кашика брашна
250 г маслаца или маргарина
50-70 г препечених ораха или лешника
Још:
мало ораха или лешника за посипање
Припрема:
За фил: Млеко, шећер, ванилин шећер, пудинг од ваниле и брашно помешајте и кувајте уз непрестано мешање док се не згусне.
Покријте провидном фолијом и оставите да се охлади.
Охлађен пудинг умутите, па додајте маргарин собне температуре и наставите да мутите.
Додајте млевене орахе или лешнике и сједините.
За кору: Јаје умутите са ванилин шећером и постепено додајте шећер, све време мутећи.
Kада добијете белу смесу, додајте млеко, уље и џем од шљива.
Сједините кашиком, па додајте брашно и соду бикарбону, па умутите.
Плех димензија 42×30 цм обложите пек папиром и сипајте смесу.
Лепо поравнајте и пеците на 200 Целзијуса неких 10-12 минута.
Чачкалицом проверите да ли је готово.
Охлађену кору поделите на 4 траке једнаке ширине.
Сваку траку премажите филом. Уролајте, ако први део мало пукне поправите филом.
Око уролане траке ређајте остале филоване траке тако да обликујете круг.
Затим целу торту премажите остатком фила.
Поспите млевеним орасима или лешницима.
Извор: Кувајмо лако