Потревно је за бисквит:
1 јаје
260 гр брашна
100 гр гриза
200 мл јогурта
2 кашике шећера у праху
50 мл маслиновог уља
1 кашика масти
1 прашак за пециво
корица лимуна
За надев треба:
200 гр мл. ораха
2 кашике шећера у праху
2 кашике сусама може испчен мало
1 кашичица цимета
1 кашика киселе павлаке
Припрема: Јаје мало жицом умутити па додати наведене састојке за бисквит и замесити тесто. Одвојити једну мању лоптицу, а остало поделити на два дела.
Први део развући оклагијом величине плеха па поставити на дно. У орахе убацити шећер у праху, сусам цимет и павлаку. У то додати одвојено мало парче теста па рукама добро сјединити.
На фолију развући величину плеха. Преко доњег дела у плеху ставити развијен надев од ораха, а преко ораха други део развијеног теста. Исећи ножем на коцке и пећи на 190 степени 45-50 мин.
Прелив: У шерпу ставити 150 гр шећера и 100 мл воде. Додати насечену мандарину и нацедити пола лимуна. Скувати сируп па га прохладити и прелити прохлађен колач да лепо упије.
Извор: Бакина кухиња