Старинска посластица са орасима: Пуна фила и софтана сунђер пита коју ће сви обожавати

0
1508
Фото: Јутјуб/принтскрин/Бакина кухиња

Потревно је за бисквит:

1 јаје
260 гр брашна
100 гр гриза
200 мл јогурта
2 кашике шећера у праху
50 мл маслиновог уља
1 кашика масти
1 прашак за пециво
корица лимуна

За надев треба:

200 гр мл. ораха

2 кашике шећера у праху

2 кашике сусама може испчен мало

1 кашичица цимета

1 кашика киселе павлаке

Pročitajte i  Краљица војвођанских посластица: Оригинални рецепт за инђијске шненокле које се топе у устима

Припрема: Јаје мало жицом умутити па додати наведене састојке за бисквит и замесити тесто. Одвојити једну мању лоптицу, а остало поделити на два дела.
Први део развући оклагијом величине плеха па поставити на дно. У орахе убацити шећер у праху, сусам цимет и павлаку. У то додати одвојено мало парче теста па рукама добро сјединити.

Pročitajte i  Манастир у коме се патријарх Павле излечио: Корачао је овом стазом и доживео исцељење од тешке болести

На фолију развући величину плеха. Преко доњег дела у плеху ставити развијен надев од ораха, а преко ораха други део развијеног теста. Исећи ножем на коцке и пећи на 190 степени 45-50 мин.

Прелив: У шерпу ставити 150 гр шећера и 100 мл воде. Додати насечену мандарину и нацедити пола лимуна. Скувати сируп па га прохладити и прелити прохлађен колач да лепо упије.

Pročitajte i  Крстокљун, необичан становник Србије: Птица чије тело након што угине не трули, већ постаје балсамовано

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име