Састојци: 40 мл уља, 400 г ситно сецкане јунетине, 2 главице црног лука, 1 шаргарепа, 1 чен белог лука, 2 црвене паприке, 1 зелена паприка, суви зачин, бибер, ловоров лист, 4 средња кромпира, 1 свеж парадајз, брашно, зачинска паприка.
Темељац: 1,5 л говеђе супе.
Припрема: Пропржити јунетину на уљу неколико минута да добије корицу, затим извадити из шерпе. У исто уље ставити ситно исецкано поврће и пропржити. Вратити јунетину у шерпу. Промешати, зачинити и налити са мало темељца. Наставити кување. Након двадесетак минута додати још темељца. Kувати док месо не буде баш мекано, по потеби додавати темељац.
За крај смањити температуру и додати две кашичице зачинске паприке, врло мало сувог зачина и соли и једну до две кашичице брашна. Промешати, додати исецкан кромпир, и један парадајз.
Налити и оставити да се крчка још 20-25 минута. Додати свежи першун. Пријатно!