Стомак се радује: Најбољи ручак на кашику! Пилећи паприкаш непревазиђеног укуса

0
2283

Ако немате идеју шта данас за ручак – направите пилећи паприкаш.

Састојци:

1 кг пилетине
2 главице лука
3-4 чена белог лука
150 г корена целера
2 шаргарепе
1 свежа паприка
250 г сецканог парадајза (конзервиран или свеж)
150 мл белог вина
2 ловорова листа
2 кашичице млевене слатке паприке
пола кашичице млевене љуте паприке
1 кашика брашна
со
бибер
уље

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

За послуживање:

кувани широки резанци или њоке
кисела павлака

Припрема:

Цело пиле изрежите на комаде или користите већ нарезане, вама омиљене комаде пилетине. Насецкајте ситно лук, бели лук, целер и шаргарепу. Свежу паприку исецкајте на коцкице.

У шерпи загрејте уље, па додајте лук и динстајте га 5 минута, па потом додајте и остало поврће. Наставите да динстате док поврће мало не омекша.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Додајте месо, кратко га продинстајте, затим додајте брашно, па залијте белим вином.

Затим додајте млевену црвену паприку, зачините бибером и сољу, убаците ловоров лист, па залијте водом тако да покрије све састојке у шерпи. Наставите да кувате на лаганој ватри око 15 минута.

Додајте сецкани парадајз, поклопите и кувајте наредних 30-45 минута, односно док месо не буде кувано.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

За прилог скувајте широке резанце, њоке, паленту или слани кромпир, па послужите у дубоким тањирима уз додатак киселе павлаке.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име