Friday, April 25, 2025
NaslovnaNaslovnaStomak se raduje: Najbolji ručak na kašiku! Pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa

Stomak se raduje: Najbolji ručak na kašiku! Pileći paprikaš neprevaziđenog ukusa

Ako nemate ideju šta danas za ručak – napravite pileći paprikaš.

Sastojci:

1 kg piletine
2 glavice luka
3-4 čena belog luka
150 g korena celera
2 šargarepe
1 sveža paprika
250 g seckanog paradajza (konzerviran ili svež)
150 ml belog vina
2 lovorova lista
2 kašičice mlevene slatke paprike
pola kašičice mlevene ljute paprike
1 kašika brašna
so
biber
ulje

Za posluživanje:

kuvani široki rezanci ili njoke
kisela pavlaka

Priprema:

Celo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine. Naseckajte sitno luk, beli luk, celer i šargarepu. Svežu papriku iseckajte na kockice.

U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte luk i dinstajte ga 5 minuta, pa potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite da dinstate dok povrće malo ne omekša.

Dodajte meso, kratko ga prodinstajte, zatim dodajte brašno, pa zalijte belim vinom.

Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku, začinite biberom i solju, ubacite lovorov list, pa zalijte vodom tako da pokrije sve sastojke u šerpi. Nastavite da kuvate na laganoj vatri oko 15 minuta.

Dodajte seckani paradajz, poklopite i kuvajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuvano.

Za prilog skuvajte široke rezance, njoke, palentu ili slani krompir, pa poslužite u dubokim tanjirima uz dodatak kisele pavlake.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments