Сто пута боље од оних из пекаре: Домаће плетенице желећете да правите сваког дана

0
436
Фото: Јутјуб/принтскрин

Пожелећете да правите ово пециво сваког дана.

Састојци:

375 г брашна
20 г квасца
1јаје
1 кашичица шећера
50 мл уља (уље за премазивање теста и радне површине)
200 мл млека
со

За премазивање теста:

јаје
со
млеко
сусам
Припрема:

У чинију ставите издробљен квасац, кашичицу шећера и брашна и мало топлог млека. Оставите квасац на топлом да се активира, око 10 минута.

Pročitajte i  Човек од челика: Српски акробата светског гласа правио је такве вратоломије да је задивио и саму краљицу Елизабету!

У активиран квасац додајте просејано брашно, остатак млека, уље, со, јаје, крените да месите тесто. Пошто тесто садржи доста течности месите га помоћу миксера и наставка за тесто. Тесто обликујте у лопту, премажите са мало уља и оставите покривено 60 минута, у топлој просторији. Надошло тесто преручите на радну површину, коју сте премазали са уљем и поделите на 4 дела. Обликујте лоптице јуфке. Тањир премажите са уљем и ставите јуфке. Покријте тесто и оставите 10–15 минута на топлом.

Pročitajte i  Данас славимо брата Господњег: Свети апостол Јаков живео је само на хлебу и води, а за БОГАТЕ је имао ПОСЕБНУ ПОРУКУ!

Умите једну јуфку и поделите је на 3 или 4 дела (можете да плетете плетенце са 3 или 4 ваљка). Развуците ваљак дужине 15-20 цм. Исплетите плетеницу. Исти поступак поновите са остатком теста. Добићете 4 плетенице.

За то време укључите рерну да се греје на 190 Ц. Умутите јаје, со и млеко, па премажите тесто. Пеците док плетенице не порумене, око 20 минута.

Pročitajte i  Како се свађа одражава на однос у браку: Владета Јеротић објасно када је ПОГУБНА!

Извор: Cooking.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име