Отац Тадеј још за живота стекао је глас поузданог пророка, прозван је „далековидац“ и „јасновидац“, и исцелитеља, а његов гроб данас се сматра чудотворним

Пре пет година на сајту Јутјуб објављено је сведочанство о јединственом догађају. Наиме, уочи Ускрса 2013. године, портрет прислоњен уз надгробни споменик некадашњег игумана манастира Витовница, оца Тадеја, проплакао је! Према сведочењима верника који су се тада затекли у порти манастирске цркве, сузе су „шириле рајски миомирис“, а они који су овом чину присуствовали, осетили су „невероватну благост“.

Pročitajte i  Како се ослободити греха предака? Свештеник дао прецизно упутство да се решите ТЕРЕТА КОЈИ ВУЧЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈАМА

Манастир Витовница, задужбина краља Милутина, основан је крајем тринаестог века. Подигнут је у знак захвалности за победу над бугарским одметницим татарског порекла Дрманом и Куделином, који су годинама харали овим крајевима. Претпоставља се да је тако означена и крајња граница српске државе тога времена.

Манастир је, као и остале српске светиње, кроз историју трпео разарања и пљачке, а тек средином 19. века потпуно је обновљен. Међутим, и после тога претило му је гашење због подозрења комунистичких власти и малог броја монаха, али га је, упркос свему, одржао архимандрит Тадеј.

Pročitajte i  Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

Рођен 1914. у селу Витовница под именом Томислав Штрбуловић, замонашио се 1935. године у манастиру Горњак. Од 1939. до 1955. године боравио је на Косову, а по повратку у Браничевску епархију отишао је у Горњак и тада преузео духовну бригу и о манастиру Витовница, чији ће игуман доцније постати. Преминуо је 2003. године.

Написао је књигу „Какве су ти мисли, такав ти је живот“, у којој говори о духовним врлинама, а за живота је стекао глас поузданог пророка (прозван је „ далековидац“ и „јасновидац“), и исцелитеља. На интернету се данас могу наћи пророчанства оца Тадеја, али је њихова аутентичност сумњива – изгледа да су накнадно дописивана зарад подупирања неких политичких снага. Познат је, такође, и „лек за рак оца Тадеја“, али потврде о његовој ефикасности нема.

Pročitajte i  Манастир на југу Србије у коме су Турци закопали 12 ЖИВИХ НЕВЕСТИ: Данас се у њему догађају бројна ЧУДА!

У народу је раширено веровање да су молитве на гробу оца Тадеја у дворишту манастирске цркве у Витовници исцелитељске. Посебно су благотворне за душевно стање.

Извор: Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име