Бечке шницле су чувено аустријско јело које се састоји од танког комада телећег бута које се похује.
Тајна укусне Бечке шницле је у специјалној припреми, где се месо најпре уваља у брашно, затим у јаја, и на крају у презле.
Пржи се на тигању пре него што се послужи уз кромпир салату или пржене кромпириће.
У најпознатијем ресторану у Бечу ово сласно месо се припрема више од сто година.
Kомад меса се припрема од домаћег свињског и телећег меса, те свежих хлебних мрвица, а тајна савршених шницли је у пржењу.
Кувари је прже у тигању у који сипају сунцокретово уље.

“Тајна је у температури пржења” открио је Маркус Брунер, главни кувар ресторана у интервјуу за BBC.
Да би месо било сочно, сецка се тек након поружбине, те се излупа тучком за месо на тачно 4 милиметара дебљине, те размере од 30 центиметара.
Месо се само благо спушта у надеве, никако се не притиска или тапка. То је веома важно да би се створила лепа и хрскава корица.
Бечке шницле од телетине кратко се испрже и у тигању са отопљеним маслацем, који му даје додатан укус.