Тајна за НАЈБОЉЕ бечке шницле на свету: Сочно и хрскаво месо које ће сви обожавати

0
3702
Фото: Јутјуб/принтскрин/B&D MAGIC FOOD

Бечке шницле су чувено аустријско јело које се састоји од танког комада телећег бута које се похује.

Тајна укусне Бечке шницле је у специјалној припреми, где се месо најпре уваља у брашно, затим у јаја, и на крају у презле.

Пржи се на тигању пре него што се послужи уз кромпир салату или пржене кромпириће.

У најпознатијем ресторану у Бечу ово сласно месо се припрема више од сто година.

Kомад меса се припрема од домаћег свињског и телећег меса, те свежих хлебних мрвица, а тајна савршених шницли је у пржењу.

Кувари је прже у тигању у који сипају сунцокретово уље.

Фото: Бечке шницле/Јутјуб/принтскрин/Bokina kuhinja

“Тајна је у температури пржења” открио је Маркус Брунер, главни кувар ресторана у интервјуу за BBC.

Да би месо било сочно, сецка се тек након поружбине, те се излупа тучком за месо на тачно 4 милиметара дебљине, те размере од 30 центиметара.

Месо се само благо спушта у надеве, никако се не притиска или тапка. То је веома важно да би се створила лепа и хрскава корица.

Бечке шницле од телетине кратко се испрже и у тигању са отопљеним маслацем, који му даје додатан укус.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име