Tajna za NAJBOLjE bečke šnicle na svetu: Sočno i hrskavo meso koje će svi obožavati

0
1509
Foto: Jutjub/printskrin/B&D MAGIC FOOD

Bečke šnicle su čuveno austrijsko jelo koje se sastoji od tankog komada telećeg buta koje se pohuje.

Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.

Prži se na tiganju pre nego što se posluži uz krompir salatu ili pržene krompiriće.

Pročitajte i  Pečene kremenadle iz rerne: Sočan i ukusan ručak za celu porodicu

U najpoznatijem restoranu u Beču ovo slasno meso se priprema više od sto godina.

Komad mesa se priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa, te svežih hlebnih mrvica, a tajna savršenih šnicli je u prženju.

Kuvari je prže u tiganju u koji sipaju suncokretovo ulje.

Foto: Bečke šnicle/Jutjub/printskrin/Bokina kuhinja

“Tajna je u temperaturi prženja” otkrio je Markus Bruner, glavni kuvar restorana u intervjuu za BBC.

Pročitajte i  Čudo u manastiru Tumane! Neverovatan prizor ZADESIO sve! Vernici pohrlili na Spasenje i isceljenje

Da bi meso bilo sočno, secka se tek nakon poružbine, te se izlupa tučkom za meso na tačno 4 milimetara debljine, te razmere od 30 centimetara.

Meso se samo blago spušta u nadeve, nikako se ne pritiska ili tapka. To je veoma važno da bi se stvorila lepa i hrskava korica.

Pročitajte i  Do sočnog i mekanog meso u samo tri koraka: Zlata vredni saveti za najbolje domaćice

Bečke šnicle od teletine kratko se isprže i u tiganju sa otopljenim maslacem, koji mu daje dodatan ukus.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime