Teška sudbina Mire Banjac: Odrastala bez roditelja, brak joj je PROPAO, a zbog OVE stvari htela je da se UBIJE!

0
1576
Foto: Mira Banjac/Jutjub/ptintskrin/Premijera

Slavna glumica Mira Banjac retko skida osmeh sa lica, a malo ko zna da je život nije mazio. Uvek je koračala uzdignute glave, čak i kada se činilo da rešenja za lošu situaciju nema, te da teška vremena neće brzo prestati.

Mira pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Još u detinjstvu odrastala je u toku strašnog rata i užasa.

– Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Odrasla sam u toku strašnog rata i užasa. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka – rekla je u jednom intervju Mira Banjac, a onda nastavila da su njeni roditelji živeli svega četiri godine zajedno.

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

Želeo je da i one dođu. Obećanje je ispunio, ali se desilo nešto što će dugo pamtiti.

– Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Primače se rat, zatvoriše se granice između Srbije i Hrvatske, ona osta u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski – ispričala je Mira Banjac.

Pročitajte i  Pripreme za proslavu stogodišnjice postojanja Novosadskog sajma: Najstarija sajamska kuća Srbije spaja pokidane veze i narode i donosi inovacije

Kada je diplomirala, odmah se udala i to za svoju prvu veliku ljubav, Andreju Jovanovića. Upoznali su se na studijama glume u Novom Sadu. Mira je već u 24. postala majka, rodila je sina Branislava Branu.

– Sve se brzo dešavalo. A onda sam se od muža razvela kad je Brani bilo pet godina. Dok je bio mali, imala sam sreću da mi je majka pružala veliku podršku, a i s bivšim mužem bila sam u dobrim odnosima sve do njegove smrti. U životu dobijamo samo ono što dajemo – rekla je ranije Mira i naglasila za “Stori”.

Mira Banjac je u jednom kriznom momentu razmišljala da sebi oduzme život. Nije imala para, a dugovala je dosta novca.

– Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da se ubijem. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel ‘Metropol’, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole”, rekla je Mira Banjac.

Pročitajte i  Doručak kao iz restorana za manje od 200 dinara: Najbolji recept za kajganu, od samo 3 sastojka

Jedan poziv sve je promenio, a nakoon toga je poručila da više nikada ni dinar ne bi pozajmila.

– U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz logora, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i procišcenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! Da umirem – ne bih – rekla je Mira Banjac u jednom intervjuu.

Espreso

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime