Толико мекани да се топе у устима: Пужићи са сувим грожђем лако се праве, а потребно вам је само 1 јаје

0
787
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

За тесто:

1 јаје
250 мл топлог млека
7г сувог квасца
8г ванилин шећера
3 кашике шећера
4 кашике уља
500 г брашна
1 кашичица соли
40 г путера
2 кашике кукурузног скроба
За надев:

150 грама џема од кајсија
60г сушеног грожђа
Припрема:

У чинију додајте загрејано млеко, затим ванилин шећер и шећер, потом квасац и уље. Одвојте беланце од жуманцета и у смесу додајте само беланце. Све добро промешајте, па потом додајте брашно и мало соли. Смесу лагано умесите и по потреби додајте брашно док не добијете хомогену смесу. Kда сте добро умесили тесто, покријте га и оставите да одстоји сат времена. Поделите га на седан једнаких делова и сваку развућите оклагијом. Након тога премажите путером и поспите мало кукуризног скроба. Ређајте једну преко друго неизменично их премазујући. Оставите у фрижидеру на 10-ак минута, а потом их развуците оклагијом у једну целину, коју ћете потом премазати џемом и посути сувим грожђем. Увијте као за ролат и све исеците на једнаке делове и потом их поређајте на плех. Оставите их да одстоје 20-ак минута, а потом их премажите жуманцем које вам је остало. Пеците у загрејаној рерни на 170 степени неких 20-25 минута.

Pročitajte i  Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име