Торта од крушака по рецепту Стеве Карапанџе: Савршенство укуса за праве љубитеље слатког

0
391
Фото: Јутјуб/принтскрин/ How 2 Bake It

Потребни састојци:

Тесто:

175 г маслаца,
150 г шећера,
200 г брашна,
2 жличице прашка за пециво,
2 жличице ђумбира у праху,
3 јаја,
мало маслаца за калупу

Надев:

500 г крушака,
25 г маслаца,
кашичица тамног шећера;
шећер у праху за посипање
Припрема:

Маслац помешајте са шећером и пенасто умутите. Брашно помешајте с прашком за пециво и умешајте у крем од маслаца и шећера. Додајте јаја и ђумбир па умесите глатко тесто.

Pročitajte i  4 начина за феноменалне пуњене паприке: И посне и мрсне

Kалуп за торте пречника 22 цм намастите маслацем па улијте припремљено тесто.

Kрушке огулите, насеците на четвртине, одстраните коштице и затим нарежите на тање кришке. Равномерно их сложите на тесто и поспите тамним шећером. Kомадиће маслаца распоредите по крушкама.

Ставите у рерну угрејану на 180°Ц и пеците отприлике сат, док се колач не испече.

Pročitajte i  Савршен ручак за време поста: Једноставна и ускуна кромпир салата са туњевином

Торту извадите из калупа, насеците на кришке, поспите шећером у праху и по жељи послужите с умаком од ваниле.

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име