Састојци:
1,5 л млека
200 гр пудинга од карамеле (5 кесица)
250 гр кристал шећера
200 гр шећера у праху
250 гр маргарина или маслаца
600 гр (2 паковања) кекса
500 мл слатке павлаке (уместо ње може 300 гр шлага у праху и 500 мл киселе воде)
Припрема:
1 л млека ставити да проври и док чекате умутити кристал шећер, пудинг и преостало млеко. Kада млеко проври закувати размућену масу и мешати док се не згусне, затим склонити са ватре, ставити фолију и оставити да се охлади.
Kо воли јачи укус карамеле онда половину мере од кристал шећера отопите, карамелизујте па налијте млеко и када се шећер отопи и млеко проври закувајте остатак шећера који сте размутили са пудингом и млеком.
Умутити маргарин са шећером у праху пенасто па им додати пола охлађеног пудинга, умутити, па додати остатак пудинга и опет умутити. Слатку павлаку умутити као шлаг, не превише да се не стврдне.
Уколико вам се деси да сте мало јаче умутили само успите млека и измешајте. Узети дубљу ђувеч тепсију ( моја је промера 36 x 23 цм ) и обложити фолијом или кесом па послагати један ред кекса.
Kекс се подели на 4 једнака дела, један део послажете. Kекс можете послагати и на тацну, али како се кекс не натапа онда мазање траје доста дуже, јер тај кекс клизи по тацни па се мора придржавати, код слагања у тепсију је другачије, кекс неће нигде.
На први ред кекса ставити ред (1/3) слатке павлаке па ред (1/3) крема. Одгоре опет ред кекса, слатка павлака, крем, кекс, слатка павлака, крем и на крају задњи ред кекса.
Оставите тако торту у фрижидер неколико сати или преко ноћи, ако је преко ноћи онда ставите кесу, да торта не повуче неки мирис из фрижидера. Уколико журите онда сат – два у замрзивач. Извадите, поклопите тацном и окрените. Скините тепсију, па фолију и декоришите по жељи.
Торту држати у фрижидеру или остави до послужења. Може да стоји вам фрижидера, чврста је довољно.
Детаље припреме погледајте у видеу: