Tradicionalni novogodišnji kolač: Pravio se u SVAKOJ kući bivše Juge, a i danas ga mnogi obožavaju

0
1613
Youtube/printscreen/Igor the Cook

Sastojci:

150 gr oraha
2 jaja
60 gr šećera
vanilin šećer
200 ml mleka
100 ml ulja
270 gr brašna
prašak za pecivo
10 kašika šećera
6 kašika vode
150 gr čokolade
10 kašika šećera
6 kašika vode
50 gr keksa

Priprema: Dobro umutite jaja i šećer. Postepeno dodajte šećer. Dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Promešajte ručno i stavite mlevene orahe.

Pročitajte i  Potrebni su ti samo brašno i voda: Mekani i fini uštipci najjeftiniji na svetu

Izlite u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite biskvit na 180 c – 35 minuta.

Spremite glazuru: pomešajte 10 kašika šećera i 6 kašika vode, pa istopite šećer. Skloniti sa vatre. Dodati čokoladu, orahe i mlevene kekse. Promešati.

Izliti preko biskvita, posuti seckanim orasima, ohladiti i servirati.

Izvor: Igor the Cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime