Традиционални чупавци на нов начин: Најлепша верзија чувеног колача

0
630
Foto: Jutjub/printskrin/Edi's kitchen

Састојци:

6 јаја
200 гр шећера
190 гр брашна
1 прашак за пециво
прстохват соли
1 кашика екстрата од ваниле ( по жељи )

Прелив:

180 мл млека
200 гр шећера
40 гр маргарина
170 гр чоколаде за кување
150 гр кокоса
3 кашике воде ( по потреби )

Припрема: Није потребно раздавајати јаја него их лупате заједно. 5 минута па додате прстохват соли и шећер па наставите лупање још толико. У току мућења додајте екстрат од ваниле. Додати брашно и прашак за пециво па сјединити варјачом.

Pročitajte i  Савршена комбинација млека и чоколаде: Невероватно здрав десерт који се не пече, а готов је за трен

Загрејати рерну на 180 степени па смесу истрести у четвртасти плех димензија 25 x 25. И пећи око 20 минута. Смеса може да се истресе и у плех 23 x 23 цм, само не већи, јер треба да је биквит дебљи, јер се сече по пола. Печен бисквит оставити да се охлади па пресећи водоравно да се добију две танке коре.

Pročitajte i  „Ко добије кијавицу нека изађе напоље и цепа дрва“: Златни савети народног лекара Васе Пелагића

На ватру ставити млеко, шећер и маргарин, па кад прокува склонити па ставити чоколаду па мешати да се отопи и сједини. Овом смесом премазати коре, обе. Пресећену кору отворити као књигу па унутрашње стране намазати и онда поклопити опет. Исећи на коцкице, прво на пола, па у крст, па сваки квадрат још на крст.

Pročitajte i  Молитва Господу за благослов деце: Свака мајка треба ове речи да зна

Сваку коцкицу умакати у прелив који је остао. Ако вам је прелив прегуст додати 3 кашике вреле воде. После умакања коцкица у прелив уваљајте у кокос па слажите на тацну. Пуњени чупавци се могу послужити одмах!

Извор: Домаћи рецепти.нет

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име